Dreadlovers

Bijwerken en Onderhoud

SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES    SAMSUNG CAMERA PICTURES   SAMSUNG CAMERA PICTURES

Beginnen je haren een eigen leven te leiden? Bekijkt de parkiet van de buren je nogal gek? Misschien is het dan tijd geworden om die vogelnest op je hoofd weer om te toveren tot een mooie bos dreadlocks.

Bijwerken is steeds op afspraak en kan UITSLUITEND telefonisch door te bellen of via sms naar 0497100107. Het uurloon bedraagt  30 euro voor de standaard techniek en 35 voor haken.

Voor elke andere activiteit buiten standaard bijwerken (uitkammen, herplaatsen van synthetische dreads, aanhechten van natuurlijke dreads,…) bedraagt het uurloon ook 35 euro.

Wat houdt bijwerken juist in en wat is het verschil tussen beide technieken:

STANDAARD techniek: Dit is de bij ons meest gebruikte techniek en is naar ons inziens voor het meerendeel van Europees haar het geschikst omdat op deze manier het haar op natuurlijke wijze ‘lockt’

  • We scheiden (waar nodig) opnieuw al je dreadlocks van elkaar.
  • Je haren worden opnieuw opgetoupeerd (backcombing)  en losse haartjes werken we verticaal weg.
  • Ter versteviging gebruiken we per dreadlock een dun stukje naaigaren . Dit hoef je achteraf niet los te knippen.(mag maar hoeft niet, want zijn na verloop van tijd niet meer zichtbaar)

HAAK-techniek: Dit is een (tijdsintensieve, niet pijnloze) techniek die veel wordt toegepast met zeer mooi en snel resultaat, maar vaak voor de meeste europese haartypes (blond, fijn , broos haar) als gevolg heeft dat de dread intern broos wordt en op termijn afbreekt(dreads die amper groeien omdat ze vaak op dezelfde plaats zijn gehaakt). Met voorzicht toepassen dus en zeker WEL geschikt voor mensen die hun haar niet snel bereid is om goed te ‘locken’, maw mensen met heel sterk haar, aziatische types enzov.

  • We scheiden (waar nodig) opnieuw al je dreadlocks van elkaar.
  • Je haren worden opnieuw opgetoupeerd (backcombing) waar nodig  en losse haartjes werken we horizontaal weg met de haaknaald.

 

HOE LANG het bijwerken zal duren is moeilijk te voorspellen. Dit is ook afhankelijk van verschillende factoren:

  • Zijn je dreadlocks goed gescheiden of niet?
  • Heb je veel losse haren?
  • Heb je lange dreadlocks?
  • Kan je flink stilzitten?
  • wat voor haarstructuur heb je? (fijn haar of eerder dik,…)
20 – 30 dreads 1,5 tot 2 uur
30 – 45 dreads 2 tot 2,5 uur
45 – 60 dreads 2,5 tot 3 uur
60 – … dreads 3 tot … uur

Dit blijft evenwel indicatief, soms is er zoveel werk aan de winkel dat dit sterk afwijkt!  Uiteraard betaal je enkel voor de gepresteerde tijd(via timer, start/pauze/stop).

!!!! We appreciëren het ten zeerste dat u begrijpt dat als u niet meedeelt aan ons dat het slechts gaat om gedeeltelijk bijwerken we er van uitgaan dat we een volledig hoofd kunnen afwerken en we ook zo aanrekenen. Bij annulatie minder dan 48u voor je afspraak xordt er 20 euro extra aangerekend bij je volgende afspraak.